The Curve by Colorminium

Recently completed for Slough Borough Council, The Curve is a landmark building that has already proved its popularity with locals.

Procured and delivered via Slough’s Urban Renewal team, the project houses a new library, meeting rooms, café, theatre and gardens, creating a fantastic new focus for community activity.

The footfall alone shows just how well this building has been received with the figure at 38,000, almost double the number of visitors to the previous library, and likely to rise over the summer months.

The Curve, designed by BBLUR architects with CZWG, has already been recognised by a number of awards including a Thames Valley Property Award and an LABC Award.

The dynamic façade combines brise soleil curtain walling and striking bespoke curved glazing in a dynamic exterior which embodies a sense of civic pride.

Colorminium was responsible for delivering the full building envelope, a complex task that was tackled by a skilled and experienced team of designers ad project managers.

Kieran Mallinson, Business Development Director of Colorminium, discusses the project with Slough Councillor Sohail Munawar, and Andy Howell from Slough Urban Renewal.